Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

PDF Udskriv Email

Jane Eyre af Charlotte Bronté

Charlotte Bronté
Jane Eyre
368 sider
Bechs Forlag

Det er fortsat i nyudgivelsen en fortryllende og meget stor oplevelse af læse Jane Eyre. Det, der i mange kredse verden over, bliver betragtet som en af kvindesagens store spirer, er fascinerende læsning. Med en fortættet pen, en kærlighed til sproget og en sans for såvel dramatik som hengivenhed - mon der er en forskel - får læseren en good read, som giver såvel stof til eftertanke som inspiration til appetit på og nysgerrighed over for livet.
Det kan forekomme surrealistisk men ikke fjernt væk, at den fantastiske roman for halvandet hundrede år siden måtte udgives under mandligt psudonym.
Historien handler om Jane Eyre, der som ni årig vanrøgtes hos en plejefamilie, til tiden på kostskole og så ellers hende hendes forløb med kærlighed og længsel efter det gode liv til hun var i begyndelsen af tyverne.
Jane Eyre er aktuel med en ny filmatisering, så timingen af den nye oversættelse her er perfekt, om man ønsker at følge hele historien fra forfatterens første bogstaver og så til de seneste replikker på lærredet.
En fabelagtig historie om en kvinde, et menneske, der siden skulle blive et ikon og genstand for enorme diskussioner og gennembrud.
Kvindefrigørelse, ståen op for sig selv, meningers mod, kampen for frihed, altsammen anes på og mellem linjerne i Jane Eyre. Det er vidunderligt at læse bogen, som forståeligt nok har indtaget helt sin egen plads i verdenslitteraturen. 
Bogen er en ægte lektion i, hvordan en identitet dannes i al den elendighed, medgang og modgang, der er hende forundt.