Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sovjetunionens fald PDF Udskriv Email

Michael Dobbs
Sovjetunionens fald
539 sider
Informations Forlag

En formidabel dygtig skrevet bog. En øjenvidneberetning om de begivenheder der førte til en stormagts fald; en stormagt der ikke længere var en stormagt men som tydeligvis var et land hvis ledelse på mange forskellige måder udadtil og indadtil forsøgte at holde fat i sig selv. 
Og som måtte ende med at falde helt fra hinanden.
Godt hjulpet på vej af en stærk, vestlig leder og et godt hold på den anden side af Atlanten, nemlig Ronald Reagen og hans team, Vi får en øjenvidneberetning af stort set alle tænkelige begivenheder i årene op til Sovjets sammenbrud, Titos begravelse og tilblivelsen af den polske fagforening, Soldaritet, Mathias Rusts provokerende landing på Den Røde Plads, den famøse katastrofe på Tjernobyl, over Sakharovs løsladelse, beskrivelse af de meget forskellige østlige og vestlige oplevelser af, hvorfor Sovjet oprustede så voldsomt i halvfjerdserne, over de to landes topmøder i Geneve og på Island og meget, meget mere. Altsammen oplagte tegn på, at Bjørnen knagede i furene. Forfatteren var korrespondent og øjenvidne til de historier, der ændrede historiens gang.
Vi får udover faktuelle og meget præcise udlægninger af begivenheder nogle meget hurtige og alligevel detaljerede og muligvis korrekte indblik i verdenspolitikernes forskellige psyker, ens punkter i psyken og sammenfald i synspunkter, der udgør et skakspil, men hvor den ene altså ender med at vinde, Reagen, og det altså fordi han på forskellige måder havde overtaget fra starten.
En bog der hører til klassikkerne, også fordi den er oplevet af et menneske, der vidnede for verdenspressen dengang, det hele stod på gloende pæle, og hvor ingen af os vidste, hvor al den ballade med krig, fred, stjernekrig og raketter førte hen.
Den bog skal du læse!
Punktum.