Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Rejsen til Amerika PDF Udskriv Email

 Bog, indbundet Rejsen til Amerika af Ole Sønnichsen
 
Ole Sønnichsen
Rejsen til Amerika
595 sider
Gyldendal
 

 
Drømmen om et nyt liv og Jagten på Lykken er nu samlet i ét bind, og det er det hele ikke blevet ringere af.
Mellem 1850 og 1920 udvandrede omkring 300.000 danskere til Amerika for at begynde et nyt liv. 
Det er en smuk bog på den måde, at den fortæller, hvad mange mennesker også dengang drømte om: Frisk og grønt græs med en ordentlig bid guld på den anden side af hækken.
For de fleste drømmere, går det ikke, som man drømmer om.
Et hårdt liv herhjemme blev dengang blot skiftet ud med et hårdt liv derovre.
Eller et hårdt liv på vejen derover, hvor livet endda blev mistet, bare læs om damperen Norges undergang i Atlanterhavet.
Måske man i dag kan lære noget af at læse om den heltemodige besætning, der med armene over kors roligt og fattet gik til bunds med deres skib efter at have gjort en ædel indsats for at redde hvad og hvem der kunne reddes ombord.
Herudover er bogen en skøn blanding af meget personlige beretninger om livet i det forjættede land og beskrivelser af andre i staterne fra Minnesota, Nebraska og alle mulige andre steder.
Med blik for detaljen i beretningerne forærer forfatteren os oplevelser fra dengang, hvor et ulykkeligt og omflakkende liv begyndte for mange, mens et jævnt omend virksomt og slidsomt liv begyndte for de fleste og en opstigning mod højere kredse og luftlag begyndte for de få.
Bogen, tyk som den er, giver en fin dokumentarisk skildring af livet over there.
Drømme dengang var ofte uopnåelige. Idag er de lidt lettere at nå. Men historierne fra dengang fortæller også, hvor svært det kan være at bevare modet undervejs. Og at den modgang, man møder, ofte kan være en næsten uovervindelig udfordring for psyken, og at det kun derfor er dem med den helt rigtige af slagsen, der når stjernerne.