Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

SOE Operation Anthropoid PDF Udskriv Email

Bog, indbundet SOE OPERATION ANTHROPOID af Frank Dallgaard, Per Schmidt
 
 
 
Per Scmidt & Frank Dallgaard
SOE Operation Anthropoid
232 sider
Trykværket
 
Spændende sådan lidt dagbogsagtig bog om forløbet op til attentatforsøget mod en af Hitlers øverste topfolk, Reinhard Heydrich.
Med en masse dokumentariske billeder af f.eks. efterlysningsplakater af gerningsmændene samt kort og billeder, grafiker og meget andet gennemgås sekund for sekund hvordan man forsøgte at tage livet af en af Nazi-toppens allerøverste.
Der er skrevet mange bøger om fænomenet Heydrich. Men ikke nogen så vidt vi ved så informativ og illustrativ en udgivelse der fortæller alt om hvor gerningsmændene var hvornår, på hvilke cykler, hvilket udsyn Heydrich havde til sine gerningsmænd, Heydrichs reaktion osv. osv. 
Det er lige før, vi som læsere er med i en ledsagervogn med kamera og optageudsyn.
Hvorfor var attentatforsøget mere end et halv år om at komme igang? Hvorfor fik den centrale stengun, skydevåbnet mved attentatet, en funktionsfejl? Hvad var det for en bil, Heydrich blev forsøgt snigmyrdet i, og hvor kom den fra.
Alt dette og meget, meget mere bliver gennem vedkommende og fint fremskaffede billeder fremsat som viden pirrer til yderligere at dykke ned i dette lidt skelsættende billede af 2. verdenskrig.