Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Drømmen om de blå kupler PDF Udskriv Email

drømmen om de blå kupler - bog

Ole Søndergaard
Drømmen om de blå kupler
312 sider
Trykværket

Er man til den arabiske verdens udsmykning. Er man til muslimske og mauriske helligdomme, bygningsværker, sådan noget Alhambra-voluminøst. Hvis man er til skønheden ved tyrkiske flisemosaikker eller til historien om og billeder af klipperelieffer ved sassanidernes tid i Persien for mange, mange århundreder siden, så er det her ganske enkelt et must. 
En bog lavet med omhu og kærlighed til historien og med fantastiske og bjergtagende billeder, tegninger og bymure og handelskupler - at fordybe sig i, så man må bøje hovedet og sige wow, hvor er det her bare en flot udgivelse.
Rejser tilbage i tiden og så smukt udført, så det giver appetit på at komme afsted ud i verden og se noget af det, der heldigvis er tilbage fra den tid, og som sikkert kommer til at stå også ved verdens ende.
Bogen er ikke alene stor i sin opsætning og smuk i sit billedkunstneriske udtryk. Den er også god lærdom, idet den hist og pist fortæller historisk om eksempelvis Timur Lenk, også kaldet, Tamerlan, en krigsherre efter sigende mere grusom end forbilledet Djenghis Khan, og som anslås at have kostet 17 millioner mennesker livet. Lenk var en ubamhjertig krigsherre, og det var under hans herredømme, at den islamiske arkitektur nåede sit højdepunkt i Centralasien -; en kultur skabt af de arkitekter, kunstnere og håndværker, som Timur førte med sig hjem især fra Persien, det nuværende Iran.
Læs bogen, fordyb dig i de pragtfulde motiver og lad dig inspirere til din næste rejse eller forestil dig bare at du står foran nogle enestående og imposante bygningsværker, der i byggestil og udformning ligger så langt fra den her verden, at det er noget, man må se.
Fliser, mosaik og relief og historier fra Silkevejens byer, værker fra en anden tid,  svunden ja måske, men fortsat betagende.