Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Brande i natten PDF Udskriv Email

Brande i natten af Michael Connelly

Michael Connelly
Brande i natten
391 sider
Klim

En ekstremt velkomponeret og fængende krimi. Ballard & Bosch, så behøver vi vist ikke at sige mere, hvis man er til yndere af genren. Forfatteren forstår udover det gigantiske spændings- og nærværs-moment at drysse om sig med navne, der på mange måder refererer til kriminalitet og mord. En dommer ved navn Falcone, West Hollywood, hvor masser og masser af krimier er produceret, Los Angeles der emmer af USA, når det er bedst og værst, nævninge, retssal, møderum, mens stednavne og navne som Hilton og Chapman og Montgomery også er med. 
Så er næsten baggrunden på plads, og så må vi sige, at Michael Connely bliver bedre og bedre til stramme dialoger, der er så virkelighedstro, at man næsten sidder midt i krydsilden mellem de talende i lokalerne, uanset hvor det er.

Og så kan vi rigtig godt lide, at forfatteren lader det human touch skinne igennem som f.eks. at lade de hjemløse i Los Angeles bare kortvarigt komme til syne, og ved begravelsen af John Jack lade følgende ordspil udleve:

Han var et fint menneske, Margaret, jeg har lært en masse af ham.
Det var han, sagde hun, og du var en af hans yndlingspersoner. Han var meget stolt af alle de sager, du opklarede.
Bosch vendte sig om og kiggede ned i graven. Kisten så ud til at være lavet af rustfrit stål.
Han valgte den selv, sagde Margaret, han sagde, den lignede et projektil.
Bosch smilede.
Jeg er ked af, at jeg ikke nåede at besøge ham, sagde han. Helt til sidst.
Det skal du ikke være, Harry, sagde hun. Du har jo også haft det med knæet. Hvordan går det med det?
Lidt bedre for hver dag. Jeg kan snart lægge stokken fra mig. 

 

En dejlig fyldig krimi med masser af relateret stof og en god indsigt i opklaringsarbejdets og justitsens verden. En bog der både vil blive taget godt imod af krimifans og husket, selv om man måske ved en "fejl" kommer til at læse den. Vi er begejstrede også for forfatterens evne til at beskrive ganske kort og alligevel frygtelig filmisk, hvordan en mand forsøger at stikke af med en UPS-bil, mens han bliver jagte af både chaufføren og en forbipasserende.