Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Ingemar modigs morgengry PDF Udskriv Email

Ingemar Modigs morgengry af Mikael Bergstrand


 

 

Mikael Bergstrand
Ingemar Modigs morgengry
299 sider
Modtryk


Hvad gør man, når man bor i en kedelig lejlighed, i en kedelig by og tilmed har psykiske problemer? Er førtidspensionist og lider af OCD?

Ikke meget udover at foretage sig sine daglige rutiner som at tælle parkerede biler, vågne på nøjagtigt samme måde hver morgen, spise på samme tid på Clarissas Grillbar, og være bange for at dø, hvis hun sover over sig.

Han besidder også en veludviklet angst for bakterier og baciller, har en ekskone, der hedder Anneli, og som han knap nok ved, hvor bor, og han er bange for det store publikum på Skogsvallen, når de har fodboldkampe.

Så enten er han indlagt på psykiatrisk, eller også slentrer han alene rundt i Storköbing eller sidder alene i sin lejlighed og forsøger at holde angsten tilbage ved først at tælle bøgerne i bogreolen og derpå bogstaverne og vokalerne for forhåbentligt at ende på et tal, der kan deles med tre.

Et godt angrebet tilfælde som man siger.

Undervejs møder han den 11-årige og noget mere fandenivoldske syriske pige Dalia, og så vågner han lidt op til dåd fra sine psykiske problemer. 

Og så sker der naturligvis det forudsigelige, at folk får noget at snakke om, fordi Dalia og den ældre, voksne mand bliver venner.

Hvad sker der lige her?

Der er mange, gode og sjove sidehistorier i bogen. F.eks. om Ricky Persson der er vred på udlændinge, der har ridset et kors ind i hans lejlighedsdør med en kniv og brændt hans navn væk på dørtelefonen med en lighter.

Og så er der en masse andre episoder, som er godt fundet på af forfatteren, samtidig med, at han tager både læserne ved hånden og kommer godt ned i psyke og personlighed hos sine personer. Vi kommer virkelig til at lære noget at kende, vi måske ikke var så velbevandret i før indenfor både neuroser og indvandrermiljø.

Bogen er spændende. Naturligvis har Mikael Bergstrand også trukket på sin egen erfaring som tidligere psykiatrisk patient og OCD-ramt. Normalt er vi ikke så meget til romaner, hvor forfatteren er tænkt for meget ind i handlingen. Men det betyder ikke noget i dette tilfælde, hvor der er fremdrift og kærlighed i bogen trods en lidt dyster undertone.