Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Milliardæren og Sofie PDF Udskriv Email

Milliardæren og Sofie af Per Bang Hansen
Per Bang Hansen
Milliardæren og Sofie
472 sider
Skriveforlaget

Der er gået lidt for meget forfatterfamilie i bogen her, som er en efterfølger til Per Bang Hansens første roman, Milliardærens Drøm, som du kan finde en henvisning til nederst.

Det ser ud til, at det er forfatterens kone, der har inspireret til fortsættelsen her. Hun bliver da også takket i efterskriften sammen med datteren, der har læst og kommenteret.

Det er der bestemt ikke noget galt i. Men historien fænger bare ikke rigtigt. Handlingen er for overfladisk, og dialogerne ganske enkelt ikke realistiske nok. Det er ikke talesprog, og det skal man altså kunne idag som forfatter, hvis man vil vække læseren.


Vi kommer ikke helt ind i personerne. F.eks. hedder det et sted:

Alt var igen arrangeret og fungerede fint. Arrangeret hvordan og hvad er det at noget fungerer fint? Bare et par ord eller ti mere ville gøre al forskellen. 

De gik tilbage til huset og gjorde klar til en tur i havet. Sofie tog alt sit tøj af og tog ham tæt til sig. "Du er så dejlig. Kan jeg byde dig velkommen med varm elskov"? "Altid til tjeneste".

Han smed resten af sit tøj. Det var hurtigt, de ombestemte sig fra en tur i havet og så til elskov. "....du er så vidunderlig. Kom." Sofie sukkede og spredte benene.

Altså den holder ikke i det virkelige liv. De går i hvert fald lige på og hårdt som kaniner.

Han talte hurtigt og højt. Kommenterede på det han så. Sofie og han fangede hinandens blik . . .

Kære forfatter, hvad kommenterer han på, og hvad ser han? 

Det ville betyde meget for beskrivelsen af en person, at vi som læsere får at vide, hvad han bemærker, og hvad han kommenterer.

"Har du et kontonummer. Vi sætter nogle penge ind til dig, så du kan klare dig bedre i den kommende tid". Karen fandt det frem, og han overførte et pænt beløb til hende. Hvorfor må læseren ikke få at vide, hvad et pænt beløb er? 10.000. 50.000. En million?

De spiste godt af den lækre julemad og sad længe om bordet.

Hvad er lækker julemad. Og hvor længe er længe.

Han ridsede den organisatoriske ramme op og beskrev kort økonomien. Måske forfatteren oppe i sit hoved har en skitse af organisationen i firmaet sammen med økonomien.

Derfor ville vi som læser gerne vide, om økonomien i firmaet er kernesund, og bare en smule om organisationen.

Vi savner dybde og viden i detaljer om de enkelte personer, handlinger og lokationer for, at romanen kan hægte sig op på noget.

Det gør vi også, når forfatteren beskriver en flyvetur til New York:

Turen til New York gik fint. Flyselskabet varetog som vanligt flyveturen godt og professionelt.


Hvad betyder så det??

Det er tydeligt, at Per Bang Hansen har lagt et stort arbejde i at få en handling op at køre. Det er bare sket på bekostning af detaljerigdom og dybder, som gør en bog spændende og troværdig. Kan man som læser bruge en bog, der har en vis underholdningsværdi og vil videre med et vist tempo, uden at dvæle for meget ved ret meget, så kan man godt føle sig adspredt nogle timer.

Der er eksempelvis gang i en hel del seksualitet og et i og for sig ganske spændende trekantsdrama -, som bogen har en del af sit plot over.
Her med Sofie og Mia og hovedpersonen.

Per Bang er god til at beskrive elskov, sex, pirring, sanselige rytmer osv, næsten FOR god, for der bliver ikke overladt meget til fantasien, hvilket optager - efter vores mening - en del plads fra den øvrige handling. 

Læs om Milliardærens Drøm her  

 

 

Tilføjelse til anmeldelsen:

Efter at forfatteren har læst anmeldelsen af bogen, har vi modtaget følgende kommentar fra ham:


Mangler læseren indlevelsesevne, fantasi og viden om den verden historien foregår i, og læser den som faglitteratur, så kan ”Milliardæren og Sofie” ikke blive en god oplevelse.