Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kærlighedens år PDF Udskriv Email
Kærlighedens år af Johanne Mygind
Johanne Mygind
Kærlighedens år
399 sider
Gads Forlag
 
Mestendels en bog for læsere der et optaget af større, epokegørende og bevidsthedsdannende perioder i kvindelivet gennem det seneste århundrede. Vi kommer til Møn, vi bliver rasende på datidens sundhedsplejersker, der klapper en på kinden og fortæller, at man skal være noget for sin mand. Vi lytter til H.U.G, er en tur omkring folk, der flytter til Ufborg, hvor Tvind ligger, vi får referencer til dengang, Genlyd startede i halvfjerdserrne, referencer til 1967, The Summer of Love, vi er omkring det komiske i, at mænd altid har skullet spørge om lov til at kysse, til at slikke og trænge ind, vi er omkring Rødstrømpebevægelsens aktion for ligeløn, deres besættelse af kvindehuset, hvor mændene stod udenfor og ville ind -, uden held.

Men hvad sker der med folk, der bryder med både kvindekamp og sit barns far? Hvad sker der med folk, der giver op overfor det, de troede på? Kan man tro på for meget, og bliver man opslugt af en nærmest religiøs besættelse af idéer for idéernes skyld. Og bliver vidne til, at godt nok sker der en udvikling, men har det været kampen og prisen værd??
 
Bogen krydsklipper, og det gør den godt, mellem halvtredserne, halvfjerdserne og 2019, år der på hvert deres tidspunkt med meget forskellige udtryk havde deres kvindekampe, nogle mere iøjnefaldende end andre, i halvtredserne var det vist ofte mest inde i kvinderne, kampen foregik, og man skulle tyve år længere frem, før alting eksploderede lige i hovedet på magthaverne.
 
Vi kommer tæt på Nanna, Elsebeth og Rigmor, datter, mor og mormor der i hver deres tidslomme har haft deres at slås med. Forelskelser, nogle lidt forbudte, pludselige graviditeter. Er det blevet nemmere at være kvinde i vores tidsalder?

Læs bogen og døm selv.  

For interesserede kan vi så berette, at en journalist med sin mikrofon kommer meget tæt på orgasme-lyde i en sexklub, hvilket på en eller anden måde symboliserer det frisind gennem et århundrede, som mange kvinder kan berette om har været så savnet og elsket.

Og her bruger forfatteren og journalisten Johanne Mygind tydeligvis sine metier fra andre dele af medieverdenen, hvor sex er blevet beskrevet som en afspejling af magtstrukturer og også som indikator for og middel til at bryde samfundets normer.

Læst dybt nok er Kærlighedens År da også et væsentligt indspark til et opgør med vanetænkning og urimeligheder i et samfund, der i sine bonerte vande måske nok kunne trænge til at ordentligt plask, før bølgene atter for en stund kunne falde til ro.