Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Putins krig PDF Udskriv Email

 Putins krig af Niels Bo Poulsen
 Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel
Putins krig
241 sider
Gyldendal

 

En ualmindelig lødig, saglig og oplysende bog om det hjørne af verden, hvor den russiske præsident har skabt umådelige tab på slagmarken og om den uro, der i øjeblikket gjalder over Europa og resten af verden: Skal vi virkelig til at opleve en storkrig mellem supermagterne, og det helt utænkelige: En atomkrig.
Bogen er skrevet af to skarpe Ruslandskendere, og de sætter på enhver tænkelig måde krigen og dens årsager ind i et bredt perspektiv. Og de forsøger at få os til at forstå, hvorfor Rusland agerer, som landet gør, og hvor vi må formode, at Rusland er på vej hen.

Bogen indeholder en sand guldmine af viden og informationer, om medaljer til familier med mere end ti børn, om befolkningstallet i 2030erne, om de enorme velstandsforskelle i store dele af landet, om krigens gang, om de 300.000 russiske soldater i Ukraine, om de muligheder, der trods alt er, for i Rusland at stille præsidenten for en rigsret (dog næsten umuligt, red), om russernes evige vandrig og balance mellem lydighed og protest og meget, meget mere.

Har man blik for international politik ELLER er man bare nysgerrig på, hvad der ligger af undertoner i det russiske samfund, som fik præsidente Putin til at iværksætte sin drastiske "specialoperation", så bliver bogen her meget svær at komme udenom.

OG er man interesseret i at vide, hvilke fejl, Vesten har gjort undervejs ved at lukke øjnene for i bakspejlet set oplagte røde lamper, så skal man også igang med bogen.

Bogen fortæller også om den lige linje fra Boris Jeltsins Rusland, hvor mange ting haltede, og så til idag, hvor Putins psyke og styrke når ned gennem rækkerne til et russisk samfund, der i udpræget grad tror på de meldinger, der kommer fra Kreml.

Bogen kommer flot rundt omkring den politiske tænkning, der hersker i Kreml og det store land.

Og den er opdelt i mange kapitler med lige så mange, spændende emner, så man ikke nødvendigvis behøver at læse den ud i et stræk for at følge med, men man kan koncentrere sig om ét delemne ad gangen.