Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Kanslergadeforliget PDF Udskriv Email
Kanslergadeforliget af Kristina Krake
Kristian Krake
Kanslergadeforliget
100 sider
Aarhus Universitetsforlag
 
Den berømte karaffel, der havde en meget stor andel af øren for Kanslergadeforliget, er naturligvis på et billede fra Staunings fødselsdag cirklet ind med rødt.
Vi kommer helt tæt på de egentlige begivenheder, der fandt sted i Kanslergade i en urolig tid fyldt med spændinger i det danske samfund og mørke skygger fra syd i 1933 begyndte at trække op over Danmark.
Selv om historien lyder, at det var den berømte dram, der fik forliget i hus, tilskriver forfatteren dog, at det var fordi, man havde forhandlet i atten timer, og at ganske vist var forliget hjemme på mundtlige tilsagn, men at forliget skulle gennem Rigsdagen først. og herefter Landstinget.
Der er mange spændende både detaljer men også analyser, hvor forfatteren kommer ind på den, må man sige, meget forskellige måde, hvorpå Tyskland og naboen Danmark søgte at løse årtiets kriser på, nemlig diktatorisk i det ene land og demokratisk forhandling i det andet.

Herudover indeholder de 100 sider en masse værdifulde oplysninger om politik og samfund dengang, og nogle billeder og sjove tegninger og på den måde bliver selve Kanslergadeforliget katalysator for de enorme forskelle og de store modsatrettede holdninger, der dybest set kunne have flået Danmark fra hinanden.
Men det blev altså forpurret med en lille dram. 
Spændende og overkommelig læsning.