Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Sjælland, Lolland, Falster og Møn PDF Udskriv Email
Sjælland, Lolland, Falster og Møn af Christian Monsson
Christian Kjær Monsson
Sjælland, Lolland, Falster og Møn
310 sider
Skriveforlaget
 
Et flot indblik i danmarkshistorien. 
Christianshavn bliver anlagt i 1618 med Amsterdam som forbillede. I 1500-tallet kommer København to gange i væbnet konflikt med resten af landet.  Det var Valdemar Sejr, der lagde grunden til Holbæk, og hvordan det? Landstinget var placeret i Ringsted. Læs om Lollands Vilkår, Grevens Fejde og Svenskekrigene. Få viden om Esrum Kloster og den første jernbane på Sjælland.
Bogen giver en blod på tanden med hensyn til at finde mere viden og indsigt i forholdene i Danmark langt, langt tilbage.  I et fint, detaljerigt sprog øster forfatteren af sin enorme viden omkring udviklingen på de fire øer. 
Han fortæller om den historierige udvikling af øerne fra istiden og til omkring 1920. Det er et enormt spænd, men forfatteren formår på betydelig og sober måde at kæde enderne sammen og binde en sløjfe rundt om, så man i den grad føler, man er blevet tilført ny viden om Danmark. Lige fra landbrugskriser og økonomi til adelen, kongerækken og den store indflydelse, visse mennesker havde på diverse århundreders landområder.
En vigtigt bog for forståelsen af sammenhængen i Danmark