Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Manden og havet PDF Udskriv Email
Manden og havet af Volker Weidermann
Volker Weidermann
Manden og havet
216 sider
Turbine
 
Volker Weidermann er en tysk litteraturhistoriker, der på meget fin vis er dykket ned i historien om Thomas Mann og hans familie. 
Fokus er meget på de tidspunkter, hvor Mann skrev sine helt store romaner og de begivenhederne omkring ham, der sandsynligvis har påvirket ham at at løfte bøgerne op til klassikere.
Når havet er blevet et af baggrundstæpperne for også denne skildring er forklaringen, at vandet og havet var det, der tidligt gav Thomas Mann den følelse af frihed og lykke, han havde svært ved at finde andre steder. Havet blev for Mann tillige symbolet på mange andre ting. Synd kan man sige, at det ikke var nok til at Manns homoseksualitet for enhver pris skulle undertrykkes og skjules.
Der var mange andre begivenheder og omstændigheder i Manns liv, der har pådraget ham smerte og ydmygelser, og som har været med til at sende ham i såvel landflygtighed som borgerskabets idelige foranledninger om ydmygt at overholde takt og tone.
Vi kommer i den her fremragende bog meget tæt på det forfædelige i at skulle underlægge sig samfundets og borgerskabets krav om ulastelighed og tilpasning.
Grufuldheder der går igen og igen i Manns bøger, og som vi får mange hints til i bogen her.