Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Storm på vej PDF Udskriv Email
Storm på vej af Steffen Kretz
Steffen Kretz
Storm på vej
248 sider
Turbine
 
Steffen Kretz har gennem årene været en af DRs udenrigskorrespondenter, som man for alvor har haft tillid til på grund af sin viden og sin evne til at analysere det amerikanske samfund, så det blev lettilgængeligt for os alle.
Derfor er det kærkomment, han nu bidrager med en bog, hvor han trækker på sin enorme erfaring samt evnen til at se historisk fremad og bagund.
At han udgiver bogen netop nu er et ekstra plus, idet enhver med lyst til at følge verdens gang naturligt nok må blive opslugt af det kommende års præsidentvalg i USA, som uvilkårligt vil indeholde grumme minder fra angrebet på kongressen.
På en sober og analyserende måde fortæller Kretz os, hvad der har gjort, at det lykkedes Trump at gribe folkestemningen og nå til tops med sine budskaber om, at demokratiet har fejlet, og nu skal we drain the swamp.
Udover sin i forvejen brillante viden om amerikanske forhold er det tydeligt, at Kretz har nydt at lave reserach over det ganske land for at skrive en bog, der både værdigt og enkelt giver os et godt indblik i amerikanske forhold, og også om tilstande, USA-kendere bredt udmærket er klar over, men muligvis fortrænger i begejstringen over naturen og sproget i det forjættede land. Nemlig at de rige hastigt bliver voldsomt rigere, mens de fattige idag mere end skraber bunden. Og at selvransagelsen ulmer i det republikanske parti, mens Kretz fortæller, hvorfor og hvordan den gør det. At Trump ikke er årsagen til krisen i USA, han er et symptom på den. 
Vi dykker os ned i, hvorfor rigtigt mange mennesker anser det amerikanske, politiske og demokratiske system for korrupt og hvorfor, og hvorfor en trediedel af alle amerikanere mener, at valgt i 2010 af Joe Biden VAR svindel..

En af hovedteserne i bogen er, at stormen på den amerikanske kongres ikke var begyndelsen på stormen over USA -, men snarere begyndelsen. Og han giver et enestående indblik i, hvordan det er gået, som det nu er.

Hvad med den her:

John Prager er en lille fisk, men på en god måned tjener han 130.000 kroner på at vågne op ad (det hedder af, red.) og sætte sig tilrette i sin stue og more sig med at opfinde falske nyheder. Det ville være meget svært at finde et job, som kastede den løn af sig selv i en betydelig radius omkring hans lille hus på bakken i West Virginia, en af de fattigste stater i USA.

Et billede på, hvordan USA har det lige nu. Den slags er der masser af i denne fremragende bog.