Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Af måneskin gror der ingenting PDF Udskriv Email
Af måneskin gror der ingenting af Torborg Nedreaas
Torborg Nedreaas
Af måneskin gror der ingenting
245 sider
Turbine
 
Klassikeren om først at bruge hinanden til henholdsvis sex og så det at komme væk hjemmefra, og siden hvordan samfundet nærmest dikterer en illegal abort -, den er så fremragende skrevet og taler så meget ind i dagens temaer, at alle har godt af at læse den igen.
Historien begynder på en togstation, hvor vi møder den ulykkelige kærlighed, opstået på grund af det tvangsmæssige i et ulige forhold.
Med ord der næsten spidder sin læser formår Torborg Nedreaas at formidle en holdning til det forkastelige i, at to mennesker finder sammen, hver på grund af noget uforløst i bagagen, men hvor den ene gang på gang er dømt til at blive taber.
En idelig besættelse og en længsel efter tryghed, nærhed og kærlighed bliver så giftig en cocktail i en ung pige, at den tilstand nærmest er i stand til at tilgive alt og udholde alt.
Herunder en stribe aborter.
Bogen er dengang i fyrrerne som nu mere end ét bekendtskab værd. Den er ganske enkelt i sin form og store skønhed proportional med den angst, man føler, når man læser om intensiteten og afmægtigheden i pigens angst for fremmedgørelsese og uopnåelighed i sin søgen efter livets formål.
Man skal vide, at det er en beretning om grusom kærlighed, og den er sund at læse for at få et afbalanceret syn på udnyttelse og den angst, der latent lurer i enhver før, under og efter et forhold.
Nogle kan deale med det, andre kan ikke.
Denne romans unge piges dealen med kærligheden bliver oplagt fatal.