Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop

Alle anmeldelser - klik herunder

Søg bog eller forfatter

Umulige missioner PDF Udskriv Email

 

 

 

Hazel Flynn
Umulige missioner
254 sider
Turbine

 

Det spændende ved bogen her er, at den ikke kun fokuserer i større stil på de kendteste af alle de militære operationer gennem historien: Osama bin Laden eller angrebet den 11. september eller attentatet på Hitler. Men at den i høj grad fokuserer på ledelsesformerne og strategierne og planlægningen og strabadserne på mange andre opgaver, hvor folk skal reddes op fra miner, hvor tre dæmninger skulle ødelægges i Ruhr-distriktet under krigen, hvor tjekkoslovakiske legioner skulle evakueres, efterspillet ved tyveriet af Englands kronjuveler, Operation Claymore, og fangeflugt i en trojansk hest og meget, meget andet godt. Bogen er krydret med en masse dokumentationer og billeder fra de enkelte slag og operationer, og er man til ynder af såvel historie som krigsgang og -planlægning, så er her virkelig tale om guf. En ekstrem flot bog.

 

samt

 

 

 

 

 

Jeremy Harwood
Militære Triumfer
224 sider
Turbine

 

Bogen omhandler de 50 mest betydningsfulde triumfer, heriblandt Midway, Japansk og amerikansk slag i Stillehavet, Yorktown i 1781, Austerlitz der fortæller en masse om Napoleons taktiske mesterstykke, som gav ham sejren over den Østrigsk-Russiske hær, om totalkrigen i Verdun, om Quebecs fald i 1759 og mange flere historiske vidnesbyrd. En flot opsætning, et lækkert layout, en hel del fotografier, kort og stillinger over de berørte steder gør bogen særdeles indbydende og læseværdig. 

To bøger man burde læse for at kunne sin historie, hvis der bliver behov for det, men også for at få en flot forståelse af den krigsindsats rundt om i verden, der har præget udviklingen mod 2016 og været med til at give os de grænser og den klode, vi har idag.